A Balaton lehet a koronavírus-járvány egyik nyertese

A belföldi turizmus teljesítménye meg is haladhatja a múlt évekét, idehaza kereshetnek majd élményeket.

2020. 05. 07. 18:04
null
Sifok, 2020. mrcius 18. Kirndulk a tavaszias melegben a sifoki Balaton-parton 2020. mrcius 18-n. MTI/Varga Gyrgy Fotó: Varga György Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi lesz a Balatonnal, mi lesz a fesztiválokkal? Erre kereste a választ a hét elején a Mol Nagyon Balaton Facebook-oldalán közvetített videóbeszélgetés során a házigazda Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat kezdeményezője, Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, Marsalkó Dávid, a Halott Pénz együttes alapítója, frontembere, Csapody Balázs vendéglőtulajdonos, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke és Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs és marketingigazgatója.

– Sok partnerünket érinti a rendezvények, többek között a Balaton Sound, a Strandfesztivál, a B my Lake, a Palóznaki Jazzpiknik, a Kultkitötő vagy a Művészetek Völgye elmaradása, de feltehetően lesz olyan, amit augusztus 15-e után meg tudunk tartani. Kollégáimmal együtt úgy dolgozunk, mint békeidőben – kezdte a beszélgetést Lobenwein Norbert.

A pandémia az ember legbensőbb igényét, a társas érintkezés lehetőségét rabolta el tőlünk. Emiatt számos lemondást kell vállalnunk, de bizakodásra ad okot, hogy az áldozatvállalás megsokszorozza az emberek társas kapcsolatok iránti igényét. Egy-két hónap múlva kinyílik a világ, és a MOL ott lesz a fesztiváltámogatók között mondta Szollár Domokos.

Hoffman Henrik azt reméli, hogy a belföldi turizmus teljesítménye akár meg is haladhatja a múlt évekét, aki utazhat, az idehaza keres élményeket. Más úgy véli, a Balaton lehet a járvány egyik nyertese, akkor is, ha elmaradnak a nagy fesztiválok. – Előre menekülünk, folytatjuk a fejlesztéseket, beruházásokat, amit a jövő évre terveztünk, megcsináljuk most. Visszafogjuk a vendégkapacitást, és sokkal magasabb minőséget biztosítunk jelentett ki Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem vezetője. – Munkakezdéskor testhőmérsékletet mérünk, és minden dolgozónk kitölt egy, az egészségi állapotára vonatkozó kérdőívet. A felszolgáló plexi arcvédőt visel, hogy a vendég lássa a kedves mosolyát. Vizsgázással záruló továbbképzést tartottunk dolgozóinak számára higiénés szakemberek részvételével – sorolta Csapody Balázs.

A legrosszabb a bizonytalanságkezdte mondandóját Marsalkó Dávid. A Halott Pénz együttes frontembere örül annak, hogy az augusztus 15-ei időponttal fix dátumot kaptak a fesztiválok, és van mihez tervezni. Egy-egy fellépésünkre 30-35 fővel megyünk, így remélhetően őket is megnyugtatja a bejelentés. Látszik a fény az alagút végén fogalmazott népszerű zenész, majd arról beszélt, hogy mivel a szórakoztatóipar számára az ősz is fontos, amit lehet, azt megkísérlik bezsúfolni az őszi hónapokra. – Nem kizárt, hogy a jövőben is őszi fesztiválokkal folytatódnak a balatoniak – vélekedett a Halott Pénz frontembere.

– Kérdés, marad-e pénz fesztiválozásra az emberek zsebében – vetette fel a közgazdász végzettségű Marsalkó Dávid.E tekintetben pesszimista vagyok, mert a költéseket illetően a szórakoztatóipar a lista végén van. Kenyér nélkül nem élhetünk, de színház vagy koncert nélkül el lehet viselni egy időszakot. Ez a pesszimista álláspont, ugyanakkor azt vallom: az embereknek szükségük van kikapcsolódásra, élményre, hogy majd évek múltán ne erre a nehéz időszakra emlékezzenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.