A bankszövetség üdvözli az adategyeztetési határidő módosítását

A Magyar Bankszövetség üdvözli, hogy a parlament döntése alapján a kötelező banki adategyeztetés határideje október 31-ére módosult, az új dátum reális lehetőséget ad minden érintett lakossági és vállalati ügyfélnek, hogy október végéig az azonosítást el tudja végezni – közölte a bankszövetség az MTI-vel szerdán.

Forrás: MTI2019. 06. 26. 21:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetség közleménye rámutatott: köszönhetően a kormányzati, jegybanki és bankszövetségi kommunikációnak, az elmúlt hetekben az adategyeztetés központi témává vált.

Annak érdekében, hogy teljes körű legyen az adategyeztetés, a bankszövetség és a tagbankok folytatják a figyelemfelhívó kommunikációt.

A már értesített, de az adategyeztetéssel elmaradt ügyfelek újbóli tájékoztatását a bankszektor figyelemmel kíséri, és mindent megtesz azért, hogy arra minél előbb sor kerüljön – jelezték.

A lakossági ügyfelek döntő többségét az elmúlt mintegy két évben számlanyitáskor vagy a későbbi banki ügyintézés során már azonosították, így nekik nincs tennivalójuk.

A szövetség ugyanakkor minden vállalati, és az egyeztetésre felszólított lakossági ügyfelet arra kér, hogy ne halogassák az adategyeztetést, a kötelezettségnek a meghosszabbított határidőtől függetlenül, mihamarabb tegyenek eleget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.