A bejutás a kulcs az agglomerációban

2019. 09. 18. 15:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Míg az árak emelkedése gyakran szorítja ki a vásárlókat a külső budapesti kerületekbe vagy még kijjebb, valamelyik szomszédos településre, a fiatal kisgyermekes párok sokszor maguk döntenek úgy, hogy a kertváros ideálisabb számukra. Így vagy úgy, a kiköltözőknek választaniuk kell, hogy miről hajlandók lemondani és miről nem – mondta lapunknak Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos ügyvezetője, hozzátéve, hogy a városok, települések népszerűségét egyértelműen befolyásolja, hogy milyen messze fekszenek Budapesttől, de még inkább az, hogy mennyire egyszerű és gyors bejutni valamelyik fővárosi központba. Az autópályák sokat jelentenek, az M2-es miatt egyre kedveltebb Dunakeszi, Göd és Fót, a déli szektorban pedig többek között Érdet segíti az M6-os, az M7-es, a 6-os és 7-es út. Az M0-s fejlesztése tovább könnyíti majd a közlekedést. Balla Ákos ugyanakkor a vonatközlekedésre is felhívta a figyelmet, kiemelve a Budapest–Szob vonalon hamarosan forgalomba álló emeletes kocsikat.

Az ingatlanszakértő megjegyezte, a városi rangú településeken több lehetőség adódik, éppen ezért az agglomeráció északi szektorában Pilisvörösvár, Szentendre, Dunakeszi, Göd, Fót, keleten pedig Kistarcsa, Gödöllő és Pécel igazán kedvelt. Nyugaton és délen Vecsés, Gyál, Dunaharaszti, Szigetszentmiklós, Érd, Budaörs és Budakeszi a legkeresettebb. Sokat számít, ha egy városban pezsgő kulturális élet van, ebből a szempontból kétségkívül Szentendre és Gödöllő emelkedik ki. Ugyanakkor a kisvárosok munkahelyteremtő beruházásai is vonzók, a déli régióban Vecsés és Gyál környékén például a szállítmányozó- és gyártó-, valamint a kereskedő- és logisztikai cégek telephelyei növelik a környék keresettségét.

– Szinte minden régióról elmondható, hogy Budapesttől minél távolabb keres valaki ingatlant, annál olcsóbbakat fog találni. De településen belül is megfigyelhetők hasonló eltérések, mint a fővárosban – fejtette ki Balla Ákos. Mint mondta, vidéken, így az agglomerációban még mindig a 100-120 négyzetméteres családi házak, ikerházak a legnépszerűbbek, valamint az 50-60 négyzetméter körüli kétszobás vagy egy plusz két félszobás lakások.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.