A belföldi turizmus a tavalyi rekordnyárnál is erősebb lehet

– A belföldi turizmus a tavalyi rekordnyárnál is erősebb lehet – mondta legújabb podcastjában a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. Guller Zoltán az adatvezérelt turizmusról, annak jelentőségéről és működéséről is beszélt.

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség2021. 07. 02. 10:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Guller Zoltán elmondta, az adatvezérelt turizmus ma már nemcsak az ágazatnak jövője, hanem a jelene is. – Nem hozunk már olyan döntést, amely mögött ne adat állna – tette hozzá.

A vezérigazgató elmondta, onnan indultak, hogy az államnak mint turisztikai szervezetnek nem volt információja arról, hogy pontosan hány turista van az országban, hány szállodai szoba van az országban. Ehhez képest most ott tartunk, hogy 39 ezer szálláshelyről legalább tudjuk, hogy mi a neve, hol van, hány szobás, van-e étterem, van-e wellness – magyarázta.

– Az első lépés azért volt a szálláshelyek ügye, mert azt gondoltuk, hogy a turista egyetlen helyen biztosan megtalálható, a szálláshelyén. A második feladat, amit meg akartunk oldani, hogy mégis mit csinálnak ezek a turisták azonkívül, hogy laknak szállodában – emelte ki.

Guller Zoltán szerint az adatvezérelt irányítás velünk él, és ez a turizmusban nem volt egy bevett gyakorlat. – Aki a turizmusban dolgozik, annak is fontos, hasznos információ az, hogy mi történt és mi várható. És nemcsak arról beszélünk, hogy mi történt a múltban, mi történik ma, hanem látjuk a jövőt, meg tudjuk tippelni azt, hogy mi várható, ezért merjük azt mondani, hogy szerintünk ebben az évben a belföld erősebb lesz, mint a tavalyi évben volt – mondta.

A teljes podcastot itt hallgathatják meg!

https://soundcloud.com/csodasmagyarorszag/mtu-podcast-19-resz-rekordokat-donto-nyar-es-adatvezerelt-turizmus-a-legujabb-podcastban

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.