A Concordia idén közepes termést vár

Magyar Nemzet
2019. 07. 16. 14:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közepes minőségű évre számíthat a szántóföldi ágazat, a repce gyengébb lett a tavalyinál, árpából is voltak rosszabb tételek, a búzatermés a kedvezőtlen toxinhelyzet ellenére megfelelő – közölte a Concordia Közraktár Zrt. tegnap az MTI-vel.

A társaság közleménye szerint az aratás után beküldött első tételek vizsgálatakor azt tapasztalták, hogy a takarmányárpáknál nem mindegyik minta hektolitertömege érte el a magyar szabványban szereplő, hektoliterenként 63 kilogramm értéket, hasonlóan a múlt évhez. Az étkezési búzák fehérje- és sikértartalma is megfelelő, teljesítve ezzel a magyar malomipar követelményeit. Halmos Gábor, a Concordia vezérigazgatója szerint a korábbi találgatásokkal ellentétben a minőséget illetően úgy tűnik, nincs komoly ok az aggodalomra.

A csapadékos május miatt a termelők és kereskedők gyakran kérik az árpa és a búza dezoxinivalenol-vizsgálatát, s már előfordultak a megengedett határértéknél magasabb toxintartalmak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.