A felújításra váró ingatlant is már egyre többen keresik

Pintér
2019. 10. 14. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre többen keresnek inkább felújított ingatlanokat, mintsem hogy a felújítással bajlódjanak. Ennek megfele­lően a fővárosban már vannak olyan területek, ahol szinte összeért a tökéletesen felújított használt és az új építésű lakások ára – mutatott rá elemzésében az OTP Ingatlanpont.

Szerintük mindenki, aki egy régebben épült lakás felújításába kezd, azonnal problémákkal szembesül: elavult gépészet, rossz nyílászárók, cserélendő burkolatok. A legnagyobb kihívás pedig az utóbbi években a megfelelő szakember vagy generálkivitelező megtalálása lett.

Ezért nem véletlen, hogy egyre többen igyekeznek elkerülni ezt az akár évekig tartó procedúrát, és inkább kifizetik a tökéletes állapotra felújított ingatlan többletköltségét. Ráadásul a szabályozás változása is a korszerűsített lakások felé tereli a vásárlókat.

– A jövő évi áfaemeléssel az új ingatlanok ára tovább emelkedhet, így a kereslet is szűkülhet irántuk. Ez még inkább a felújított otthonokat hozhatja helyzetbe. A használt lakásra is felvehető csokos hitel és a használt lakásra vonatkozó értékhatár eltörlése mind ezen ingatlanok vásárlóinak kedveznek – mutatott rá Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője.

Ugyanakkor egyre szélesebbre nyílik az árolló a jó és a rossz állapotú lakások között. A befektetők igyekeznek is minél jobb áron megszerezni a ­rossz állapotú ingatlanokat, hogy a bejáratott szakembereikkel felújítva még nagyobb hasznot érhessenek el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.