A fenntartható jövőről tartanak konferenciát a menedzserek

A menedzserszövetség és partnerei, támogatói a III. kerületi Mocsárosdűlő klímavédelmi kiserdőben ezer fa elültetésére gyűjtenek.

Magyar Nemzet
2021. 02. 18. 8:26
A kkv-kat segítő program iránt külföldön is érdeklődnek
A kkv-kat segítő program iránt külföldön is érdeklődnek Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menedzserek a Társadalomért – Fókuszban a Jövő! címmel rendez csütörtökön egész napos, élő digitális konferenciát a Menedzserek Országos Szövetsége, amelynek témája idén a „Gazdaság a fenntartható jövő szolgálatában”, avagy az ökológiailag fenntartható gazdaság.

Az Áder János, Magyarország köztársasági elnökének fővédnökségével meghirdetett, online rendezvényen a hazai menedzsertársadalom összefogásával egyebek mellett több mint hatvan, a saját szektorában kiemelkedő szakember előadása hangzik el.

Digitálisan találkozhatnak az üzletemberek több tucat iparág képviselőjével Fotó: Reuters

Az idei konferencia fő gondolatát az adta, hogy a világnak 2020-ban sok szempontból új helyzettel kellett szembenéznie – jelezte lapunknak a menedzserszövetség. Mint írták,

a veszélyhelyzetben különösen fontosak a nagyvállalatok és a civil szervezetek összefogásai, társadalmat segítő programjai.

Megemlítették azt is, hogy a múlt év sikerét követően idén is komoly szakmai segítséget kaptak a Holland–Magyar Kereskedelmi Kamara, a Hungarian Business Leaders Forum és a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezetek jóvoltából.

Hogy lehet egy fenntartható gazdaságot építeni? Ma is izgalmas témája a képzeletbeli üzleti ebédeknek Fotó: Reuters

A fórum 16 izgalmas szekciójának elsősorban abban szeretnének az előadók hasznos információt nyújtani, hogy milyen változások, változtatások vihetik előre az adott szektort, hogy lehet egy fenntartható gazdaságot kialakítani, az ökológiailag fenntartható gazdasághoz mit kell az adott szektoroknak újragondolni, vagy melyek azok a már korábban tervezett innovációk, melyek azonnali bevezetést igényelnek.

A program különlegessége, hogy minden egyes résztvevő egy fa ültetésének költségével hozzájárul

a III. kerületi Mocsárosdűlő klímavédelmi kiserdőben a menedzserszövetség és partnerszervezetei, valamint támogatói közös céljához, azaz ezer fa elültetéséhez.

– A Mocsárosdűlő projekt kiemelt jelentőségű kezdeményezés a III. kerületben. Természetvédelmi terület védőzónája, biodiverzitást növelő klímavédelmi erdősítés, környezetvédelmi szempontból az egyik legfontosabb budapesti terület – emelik ki a konferencia szervezői.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.