A Fitchtől érkezhet este az újabb felminősítés

Rácz Gergő
2019. 02. 22. 12:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnőtt az esélye, hogy ma, magyar idő szerint várhatóan késő este publikált felülvizsgálatában feljavítja a hazai besorolást a Fitch Ratings. A Fitch volt az első a három nagy minősítő közül, amely 2016-ban kiemelte az adósbesorolásunkat a befektetésre nem ajánlott, bóvlinak gúnyolt területről. Jelenleg pozitívak a kilátásaink, ezt 2017 novembere óta tartja érvényben az azt megelőző stabil kategóriát követően.

– Majdnem másfél év telt el azóta, meglátásunk szerint ezalatt jelentős javulások voltak. Optimisták vagyunk a felülvizsgálatot megelőzően – mondta az ING szakértője. Virovácz Péter emlékeztetett: a mutatóink nagyban úgy alakulnak, ahogy azt előfeltételként a felminősítésekhez a Fitch meghatározta.

Akár most, akár a következő felülvizsgálat során javít az adósbesorolásunkon a Fitch, és ezt májusban követi a Moody’s Investors Service is, akkor a jelenlegi szintekre kell berendezkedni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.