A földrengés nem veszélyeztette az INA olaj- és gáztermelését

A földrengés csak kisebb károkat okozott a sziszeki telephely épületeiben. A piac ellátása biztonságos.

Forrás: MTI2020. 12. 29. 21:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A horvátországi újabb, a korábbiaknál erősebb, 6,3-es magnitúdójú keddi földrengés nem veszélyeztette sem az INA horvát olajipari vállalat olaj- és gáztermelését, sem a finomítást, a logisztikát, illetve a nagy- és kiskereskedelmi tevékenységet – közölte a Mol Zrt. kommunikációs irodája kedden az MTI-vel.

A közleményben kihangsúlyozták: az INA Downstream 2023 New Course elnevezésű transzformációs programjának megfelelően az INA minden, horvátországi kőolaj-feldolgozással kapcsolatos tevékenységét a rijekai finomítóba központosította. A sziszeki (Sisak) telephelyet ipari területté alakítja át, amelyben fenntartható tevékenységek (logisztikai hub, bitumen-előállítás, fotovoltaikus erőmű), valamint várhatóan biofinomító kap helyet – tették hozzá.

A földrengés csak kisebb károkat okozott a sziszeki telephely épületeiben, Rijeka viszont kívül esett a rengés hatósugarán. A piac ellátása garantált és biztonságos – húzták alá.

A földrengés epicentruma Zágrábtól 46 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt, Sziszektől 12 kilométerre.

Hétfőn kora reggel 5,2-es erősségű földrengés rázta meg ugyanezt a területet, amelyet másfél órán belül egy 4,7-es és egy 4,1-es erősségű földmozgás követett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.