A főváros legstabilabb küldőpiaca Magyarország

A lakosság jövedelmi viszonyainak jelentős javulására utal, hogy az utazásra, pihenésre és rek­reációra, illetve vendéglátóhelyen történő fogyasztásra sokkal többet költhettek az előző esztendőben.

Magyar Nemzet
2019. 02. 17. 12:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Töretlenül nő 2010 óta a budapesti turizmus teljesítménye, a vendégforgalom folyamatos bővülésének köszönhetően tavaly már csaknem 4,5 millió vendég kereste fel a fővárost, akik összesen mintegy 10,3 millió éjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken. Ezzel 2018 már a második olyan év volt, amikor tízmillió fölé emelkedett a budapesti turizmus vendégéjszakákban mért teljesítménye – hívta fel a figyelmet a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK).

Akárcsak az országos turizmusban, Budapesten is rekordévet könyvelt el az iparág: több mint öt százalékkal érkezett több vendég, mint 2017-ben, közülük jelentős arányban belföldiek vették igénybe a szállodai szolgáltatásokat.

A magyar lakosság jövedelmi viszonyainak jelentős javulására utal, hogy az utazásra, pihenésre és rek­reációra, illetve vendéglátóhelyen történő fogyasztásra sokkal többet költhettek az előző esztendőben. A hazai turisták által Budapesten eltöltött vendégéjszakák száma ráadásul jóval nagyobb arányban nőtt, mint az ugyancsak emelkedést mutató külföldi vendégéjszaka-szám.

– Budapest legfontosabb, legstabilabb küldőpiaca továbbra is Magyarország – állapította meg a BFTK, hozzátéve: ezzel együtt néhány küldőpiacon még a belföldinél is nagyobb bővülést tudott realizálni a főváros. Eképpen a 2018-as évet végigkísérte az amerikai, a délnyugat-európai (spanyol, portugál), továbbá az izraeli, az ukrán és több ázsiai beutaztató piac forgalmának két számjegyű növekedése – közölték.

A szervezet megjegyzi, hogy a tavalyi rekordévet követően nagy várakozással tekintenek az idei sportfővárosi szezon elé is. Ehhez jó alap, hogy Budapest első helyen végzett a „European Best Destination – Legjobb európai úti cél 2019” szavazáson – emlékeztetett a BFTK.

Tematikus bornap

Február ­23-án BorÉRT címmel a Koccintas.hu és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum szervezésében a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szakmai partnerségével valósul meg Magyarország első borturisztikai tematikus napja, ahol pincészetek, szállásadók, gasztronómiai szolgáltatók, önkormányzatok mutathatják be kulturális, gasztronómiai és turisztikai kínálatukat, attrakcióikat. A Magyar Mezőgazdasági Múzeumba szervezett tematikus napon a résztvevők a sikeres borturizmus megvalósításának gyakorlati kérdéseiről és innovatív megoldásokról cserélik ki tapasztalataikat, de szó lesz a felelős borfogyasztásról is. A szakmai kiállítás kiemelt meghívottja a Pannon Borrégió, de az eseményre külhoni magyar borászatokat is várnak a szervezők.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.