A gazdasági együttműködés újratervezése: Megfelelni az új kihívásoknak (X)

Az India–Magyarország webinárium résztvevői az üzleti élet széles palettáját vonultatták fel.

Forrás: Szponzorált tartalom2020. 11. 10. 11:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti Indiai Nagykövetség 2020. szeptember 23-án hatvanöt indiai és magyar partner részvételével India–Magyarország webináriumot szervezett „A gazdasági együttműködés újratervezése: Megfelelni az új kihívásoknak” címmel. Mivel korunk fő mozgatórugója a technológia, a webináriummal egy időben bemutatásra került és elérhetővé vált a magyar cégek számára is a mumbai IRIS Business Services szabadalmazott szoftvere, az IRIS CARBON (iXBRL) szoftver, melynek segítségével a cégek benyújthatják az Európai Értékpapírpiaci Hatóság által előírt, a Budapesti Értéktőzsdén történő kereskedésre vonatkozó megfelelőségi és jegyzési szabályok szerinti pénzügyi beszámolóikat. A 20 millió USA-dollárt érő szoftver az első évben ingyenesen elérhető a magyar cégek számára, piaci részesedésük függvényében, az India Cares Initiative program keretében. Az indiai cég programja már a világ 36 országában elérhető.

A webinárium résztvevői az üzleti élet széles palettáját vonultatták fel mind indiai, mind magyar oldalról. Indiai részről a Department for Promotion of Industry and International Trade (Ipari és Nemzetközi Kereskedelmi Promóciós Osztály, DPIIT), az Invest India, a Federation of Indian Export Organizations (Indiai Exportszervezetek Föderációja, FIEO), az Institute Chartered Account of India (könyvelői szervezet, ICAI) londoni tagszervezete képviseltették magukat. Magyarországról a potenciálisan érdekelt cégek mellett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA), a Budapesti Értéktőzsde (BÉT), a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Századvég Alapítvány, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, stb. vettek részt. Mindezen felül néhány helyi indiai cég is képviseltette magát.

Az indiai nagykövet kiemelte India befektetési és technológiai erősségét, és utalt a globális értékláncokban végbemenő geopolitikai és politikai elrendeződések változásaira, ezáltal kihangsúlyozva India erőhatványozó szerepét azon cégek számára, akik alternatív gyártási helyszíneket keresnek. A magyar cégek elsősorban az iXBRL szoftverrel kapcsolatosan érdeklődtek a részletekről, míg az olyan indiai szervezetek mint a FIEO, Invest India, a londoni ICIA tagszervezet India friss gazdasági reformjáról adtak tájékoztatást, melyeket a Covid- járvány alatt vezettek be. A webináriummal kapcsolatos közösségi média bejegyzések a Nagykövetség Twitter- és Facebook-oldalán elérhetőek.

A kétoldalú kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok erősítésére felmerültek ezidáig kiaknázatlan területek: a vegyipari gépek és a lábbeli. Mivel mindkét oldalról felmerült az igény a gazdasági együttműködés további, intenzívebb folytatására, a Gazdasági Együttműködési Vegyesbizottság következő találkozója hamarosan megrendezésre kerül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.