A GDP növekedéséhez főleg az építőipar és a szolgáltatás járult hozzá

A GDP (bruttó hazai termék) növekedéséhez főleg az építőipar és a szolgáltatás járult hozzá, de a mezőgazdaságban is az átlagosat meghaladó bővülés volt tapasztalható Magyarországon – közölte a Századvég makrogazdasági kutatócsoportjának vezetője szombaton az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 03. 02. 10:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Regős Gábor azt mondta, az építőipar a negyedik negyedévben 20, a mezőgazdaság több mint 8 százalék növekedést mutatott.

A turizmusban vannak még kiaknázatlan területek, valamint az élelmiszer- és a gyógyszeripar is tud még fejlődni – tette hozzá.

Németország gazdasága gyengén teljesített, ami meglátszik a magyar exportadatokon is. Ennek ellenére a külkereskedelemben az erős német függés meg fog maradni, mert Magyarországon sok a német tulajdonú vállalat – vélekedett.

Beszélt arról is, hogy a külföldre áramló jövedelem nagyobb, mint a visszafelé jövő. A cél az lenne, hogy legyenek külföldön magyar cégek, amelyek be tudják hozni a profitot – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.