A hajóbaleset ellenére is nő az ázsiai beutazó forgalom Budapestre

Változatlanul erős a nemzetközi érdeklődés Budapest iránt, a növekvő belföldi és külföldi vendégforgalmat a statisztikák is időről időre alátámasztják. A nyáron várhatóan ugyancsak telt házas lesz a főváros, a szállodák több előfoglalást jegyeznek az év hátralévő időszakára, mint egy évvel ezelőtt.

2019. 06. 12. 16:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Budapest látogatottsága változatlanul nagyon erős, külföldről is folyamatosan érkeznek a szobafoglalások a fővárosi hotelekbe, a legtöbben továbbra is Németországból, az Egyesült Királyságból, Amerikából, az orosz küldőpiacról érkeznek. Az látszik, hogy telt házas lesz a nyarunk – mondta a Magyar Nemzetnek Flesch Tamás.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke úgy fogalmazott, ez annak is köszönhető, hogy a magyar főváros stabilan úgy szerepel a nemzetközi turisztikai kínálatban, mint biztonságos és gazdag kínálatú, vendégszerető hely, ahol egyre színvonalasabb szolgáltatásokat kapnak a turisták. Szavai szerint a tragikus dunai hajószerencsétlenség ellenére az ázsiai országokból is folytatódik a beutazó forgalom növekedése, összességében az idén újabb nagyon erős évet zárhat majd a magyarországi, illetve a fővárosi turizmus.

Láthatóan folytatódik a sikerszéria: június első hétvégéjén, pünkösdkor – több hasonló hosszú hétvége után – ismét telt házat jegyeztek a szállás- és vendéglátóhelyek, a gyógyfürdők, a strandok, a vízparti és a természetközeli pihenőhelyek. A nyár első igazi kánikulai hétvégéjén Budapesten is csúcsra járt a turizmus, rengeteg külföldi vendég fordult meg a fővárosban ezekben a napokban – az erős nemzetközi érdeklődés várhatóan egész nyáron kitart.

Bővebben a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.