A jövő autójáról tárgyalt Palkovics László Berlinben

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken Berlinben Peter Altmaier német szövetségi gazdasági és energetikai miniszterrel folytatott megbeszélést.

Forrás: MTI2020. 01. 31. 14:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiváló a magyar-német ipari együttműködés, nincsenek konfliktusos kérdések, és a legfontosabb területen, az autóiparban megszűnt az utóbbi éveket jellemző bizonytalanság – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken Berlinben Peter Altmaier német szövetségi gazdasági és energetikai miniszterrel folytatott megbeszélése után.

Palkovics László a közmédiának adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a hazai össztermék (GDP) 5 százalékos tavalyi növekedésében jelentős szerepe volt a német autóiparra alapuló magyarországi autóipari termelésnek, és ebben az ágazatban „optimistán tekinthetünk a jövő elé”.

A német autóipar a német politika támogatásával meghozta az utóbbi éveket jellemző bizonytalanságot megszüntető döntéseket, és „egyértelmű irányt vett” abban az értelemben, hogy milyen legyen „a jövő autója”. Most következik „az egyszerűbb feladat, el kell végezni a munkát, dolgozni kell”, és ebben németek és magyarok egyaránt jók – fogalmazott Palkovics László.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.