A kis cégek negyede zárt be a járvány miatt

Átlagosan a ­kkv-k 26 százaléka függesztette fel a tevékenységét 2020 januárja és májusa között.

Magyar Nemzet
2020. 07. 16. 11:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járvány terjedésére reagálva világszerte számos kormány vezetett be kijárási korlátozásokat, amelyek a nem alapvető szolgáltatásokat nyújtó cégeket ezek felfüggesztésére kényszerítették. A leginkább érintett területek az utazási irodák, a vendéglátó- és rendezvényszervező cégek, az oktatási és gyermekgondozással foglalkozó cégek, az előadó-művészet és a szórakoztatás, valamint a szállodák, kávézók és éttermek – derül ki a Facebook, a Világbank és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet közös felméréséből. A ­Future of Busi­ness Survey keretében több mint ötven ország mintegy harmincezer kkv-vezetője nyilatkozott a koronavírus kis- és középvállalkozásokra gyakorolt hatásairól. A felmérés eredményei szerint a vizsgált országokban átlagosan a ­kkv-k 26 százaléka függesztette fel a tevékenységét 2020 januárja és májusa között. A Facebook-jelenléttel rendelkező magyar és lengyel ­kkv-k 87 százalékának maradt aktív a működése. A magyar kkv-k 21 százaléka számolt be arról, hogy munkavállalóinak száma csökkent a koronavírus-járvány miatt, míg az Egyesült Királyságban ugyanez az arány 28 százalék, Romániában pedig 26 százalék volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.