A környezettudatosságot népszerűsíti az ITM Zöld út akciója

A környezettudatosság erősítésére szemléletformáló eseménysorozatot szervez az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az egyes rendezvényeken nagy hangsúlyt helyeznek a fogyasztás tudatos csökkentésére, a szelektív hulladékgyűjtésre és ezáltal a hulladékok újrahasznosítására.

Forrás: MTI2019. 05. 24. 18:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Makai Martina, az ITM fenntartható fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára a Zöld Út elnevezésű eseménysorozat megnyitóján, pénteken Budapesten elmondta, hogy az akció részeként hulladékokból készült műalkotásokat mutatnak be a fővárosban a Millenárison.

A rendezvény célja, hogy megmutassa a hulladékban rejlő erőforrást – fogalmazott. Az ingyenesen látogatható Ecodesign kiállítás péntektől vasárnapig tart.

Szombaton országszerte 20 hipermarketben hívják fel a figyelmet a tudatos vásárlás fontosságára. A vásárlókat egy okostelefonra telepíthető applikáció segíti majd abban, hogy termékválasztásukkal a lehető legkevesebb csomagolási hulladék keletkezzen.

Makai Martina kiemelte, a hulladékok újrahasznosítása előtt még fontosabb, hogy „ne is termeljük meg azokat”. Ennek érdekében alkotott a minisztérium egy tudatos vásárlólistát, a zöld lista elnevezésű applikáció hasznos tanácsokkal szolgál a hulladékcsökkentés és a fenntarthatóság témakörében is.

Az egyhetes Zöld út rendezvénysorozat a jövő hét végén a Gyerekszigeten családi piknikkel zárul majd. Az eseményen könnyed, sportos feladatokon keresztül tanulhatják meg a fiatalok, hogy miért fontos például a szelektív hulladékgyűjtés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.