A magyar autógyártók is tesznek a klímáért

Munkatársunktól
2020. 04. 09. 10:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A klímaváltozás állandó fenyegetés. Hosszú távú feladatunk, hogy a gazdaság versenyképességének megőrzése mellett csökkentsük az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértékét – mondta Kaderják Péter, miután egyeztetett a BMW Group Magyarország, az Opel Magyarország és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének vezetőivel. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára partnereivel áttekintette a 2050-es klímasemlegességi cél eléréséhez szükséges lépéseket. A tárca által kezdeményezett klímaügyi egyeztetéssorozat részeként Kaderják Péter a Nemzeti tiszta fejlődési stratégia konszenzusos megalkotására keresett válaszokat a képviseletekkel. Kijelentette: a klíma- és természetvédelmi akciótervnek a közlekedés zöldítését szolgáló intézkedéseinek sikeres végrehajtása a járműgyártók és -forgalmazók tevékeny közreműködését igényli.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az éghajlatváltozás szektorokon átívelő hatásai ellen közösen kell fellépni, és ebben az autógyártók is egyetértettek.

– A karbonsemlegesség elérésében meghatározó szerepet tölt be a közlekedés zöldítése, hiszen a szektor az üvegházhatású gázok kibocsátásának ötödéért felel Magyarországon. Az akcióterv az elektromos autózás terjedésének támogatásával és a Zöld busz programmal ösztönzi az ágazat környezetkímélő átalakítását, amelynek eredményeként felértékelődik a helyi alapanyagok és alkatrészek felhasználása, ezzel rövidülni fog az iparági értéklánc.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.