A magyarok készek tenni a környezetvédelemért

Az EU-ban a megkérdezettek 94 százaléka tartja fontosnak a környezet védelmét, ám Magyarországon ennél is többen, a válaszolók 95 százaléka.

Forrás: MTI2020. 03. 10. 9:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok készen állnak arra, hogy együtt tegyenek a környezetvédelemért – mondta Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A műsorban arról beszéltek, hogy az Eurobarometer múlt héten közölt adatai szerint a magyarok 89 százaléka szigorítaná a környezetvédelmi szabályokat, és az egyre terjedő hulladékot látja a legnagyobb gondnak. Az EU-ban a megkérdezettek 94 százaléka tartja fontosnak a környezet védelmét, ám Magyarországon ennél is többen, a válaszolók 95 százaléka.

Boros Anita felidézte, a kérdések között szerepelt az is, hogy az állampolgárok mi mindent tettek az elmúlt hat hónapban azért, hogy támogassák a környezetvédelmet, és ebből a szempontból is példaértékű volt a magyar válaszadók magatartása, hiszen olyan válaszok születtek, amelyek szerint mellőzték az egyszer használatos műanyagokat, és inkább az újrahasznosított, illetve újrahasznosítható termékeket részesítették előnyben.

Kitért arra is, ahhoz, hogy megoldódjon az illegális szemétlerakók ügye, az egész hulladékgazdálkodás reformjára szükség van. Szavai szerint el kell távolítani ezeket a szeméthalmokat, és el kell érni, hogy a társadalomban is megváltozzon az a magatartás, ami oda vezet, hogy ilyen illegális szemétlerakók alakulnak ki. Ez szankciókkal jár – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.