Több száz millió forint felderítésében segítettek a kutyák

Közreműködésükkel tavaly mintegy 2300 esetben sikerült jogellenes cselekményt megakadályozni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 06. 26. 13:12
null
2020.06.26. Budapest Varga MIhály pénzügyminiszter szolgálati kutyákat díjaz. NAV Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem 2300 esetben sikerült jogellenes cselekményt megakadályozni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 39 jól képzett szolgálati kutyájával – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter tegnap a felderítőkutyák és kiképzőik díjazásán, hangsúlyozva, hogy a lefoglalt áruk piaci értéke több száz millió forintot tesz ki.

A NAV Kutyavezető-képző Központjának munkáját nemzetközileg is elismerik, a Vámvilágszervezet 2018-ban regionális kutyakiképző központként akkreditálta az intézményt. A pénzügyminiszter kiemelte, hogy az elmúlt években átalakították az adószabályozást és az adóhatóság működését, a lényegi és tartalmi változások révén olyan adóhivatala van Magyarországnak, amely a maga sajátos eszközeivel képes segíteni a gazdaság fejlődését. A NAV hatékonyságát jelentősen emelik az elmúlt években bevezetett elektronikus szolgáltatások, amelyek kiterjesztése jelenleg is folyamatban van. Az adózók egyre inkább az elektronikus eljárásokat választják, például az e-szja-n keresztül idén 1,6 millió adóbevallás érkezett be az adóhivatalhoz, ami az előző évihez viszonyítva csaknem tízszázalékos emelkedés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.