A nullaszázalékos hitel az MFB pontokon érhető el

A kölcsön bér, járulék, rezsi, működési költség, valamint készlet finanszírozására egyaránt felhasználható.

Magyar Nemzet
2021. 02. 08. 11:10
null
A nulla százalékos, kedvezmémyes kölcsön az MFB Pontok országos hálózatában bárhol igényelhető hétfőtől Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány döntésének értelmében a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a lehető legrövidebb határidővel új, nullaszázalékos kamatú hitelterméket tesz elérhetővé a koronavírus-járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatok vállalkozásai számára. A kamatmentes újraindítási gyorskölcsön legfontosabb célja, hogy segítségével talpon maradjanak azok a vállalkozások, amelyeket a biztonsági intézkedések kedvezőtlenül érintettek, illetve felkészülhessenek a járvány utáni működésre.

Az új típusú kölcsönt az MFB pontok fiókhálózatában igényelhetik majd a vállalkozások. A program keretösszege százmilliárd forint.

A hitelösszeg maximum tízmillió forint lehet, amelyet tízéves futamidővel és hároméves türelmi idő mellett igényelhetnek a vállalkozások, azaz annak törlesztését az adós a hitel folyósítása után három évvel kezdi meg. A kölcsön bér, járulék, rezsi, működési költség, valamint készlet finanszírozására egyaránt felhasználható, azaz fedezheti azoknak a vállalkozásoknak a működési költségeit, amelyeknek jelentősen csökkent vagy elmaradt a bevétele az elmúlt időszakban.

A hitel célja, hogy segítségével talpon maradjanak azok a vállalkozások, amelyeket a biztonsági intézkedések kedvezőtlenül érintettek Fotó Bach Máté / Magyar Nemzet

A program a likviditási gondok áthidalása mellett segíti a felkészülést arra az időszakra, amikor a járványhelyzet lehetővé teszi a biztonsági korlátozások enyhítését.

A hitel ügyfél által fizetendő éves kamata a teljes futamidő alatt nulla százalék.

A program részleteit a következő hetekben dolgozza ki az MFB. A cél, hogy a bank gyorsan és széles körben elérhető hitelprogramot indítson el, az igényelt forrásokat pedig a legszűkebb határidővel folyósítsa a vállalkozásoknak.

A hitelprogramot azok a vállalkozások vehetik igénybe, amelyek a világjárvány gazdasági hatásai által leginkább érintett ágazatokban működnek.

Az MFB a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön részleteiről az Összetartók.hu és a www.mfb.huoldalakon nyújt tájékoztatást a következő hetekben, hogy a vállalkozások felkészülhessenek a hitelkérelmek benyújtására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.