A nemzetközi eseményeket irtja a koronavírus terjedése

2020. 03. 01. 10:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hagyományosan tavasz kezdetén rendeznék a magyarországi divatipar legjelentősebb, nemzetközileg is számon tartott eseményét, a Central European Fashion Week-et, a nagyszabású bemutató azonban a legfrissebb döntés szerint elmarad. – A Magyar Divat & Design Ügynökség a jelenlegi európai vírushelyzetre való tekintettel úgy döntött, hogy a 2020. március 12-14. között megrendezendő Budapest Central European Fashion Week-et tervezetten 2020. április 24-26. közötti időpontra halasztja.

Az esetleges változásokról és a következő lépésekről az ügynökség hamarosan informálja az érintetteket – közölte internetes oldalán a a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalataként tavalyelőtt alakult nonprofit állami intézmény, amely a hazai divat és a design ágazat szereplőinek nyújt szakmai támogatást.

Egy másik meghatározó esemény is áldozatául esett a koronavírus terjedésének, amelyről Berlinből érkezett jelzés. Eszerint a világ egyik legjelentősebb turisztikai rendezvényét szervező cég közölte, hogy az ITB Berlin elnevezésű, szezonnyitó kiállítás 2020-ban elmarad. Néhány napja még arról szólt a tájékoztatás, hogy megtartják az idei börzét, bár ehhez a hatóságok akkor adnak engedélyt, ha minden résztvevő igazolással rendelkezik arról, hogy nem fertőzött területről érkezett, vagy nem érintkezett onnan származó személyekkel – idézi a Turizmus.com.

A már akkor teljesíthetetlen feltétel végül nem lépett életbe, mivel az új koronavírus terjedése miatt a német egészségügyi és gazdasági minisztérium február utolsó napjaiban úgy döntött, hogy törlik az idei kiállítást, amely március 4. és 8. között várta volna a látogatókat. Hat kontinens 180 országából származó több mint tízezer kiállítóval az ITB Berlin évtizedek óta törzsvendége az iparági eseménynaptárnak, egyben a globális turisztikai ajánlatok legfontosabb üzleti platformja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.