A részvénypiac boldog, a kötvényesek aggódnak

Magyar Nemzet
2019. 07. 12. 14:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izgalmasan alakult eddig az idei év a nemzetközi befektetői porondon, ugyanis teljes fordulat történt. A múlt év végén még arról volt szó, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed folytatja szigorítási ciklusát, mostanra viszont már a piaci várakozások lazítást valószínűsítenek. Az Európai Központi Bank (EKB) pedig a kevésbé laza monetáris feltételek irányába tett lépést a kötvényvásárlási program leállításával, bár ennek újraindítása a jövőben újra napirendre kerülhet – értékelte a folyamatokat Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfóliómenedzsere. A közlemény szerint a szakember rávilágított arra, hogy az EKB eddigi lépései, köztük a kötvényprogram működtetése nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert az eurózóna gazdasága továbbra sem pörög magas fordulatszámon.

Kovács Mátyás értékelése szerint ma a részvénypiac boldog, a kötvénypiac viszont recesszióra számít. A laza monetáris feltételek, a kamatok változatlansága, esetleges csökkenése a részvénypiacoknak örömhír, ez látszik is, hiszen emelkedésben vannak a papírok árfolyamai. A másik nagy szegmensben, a kötvénypiacon viszont rekordok dőltek meg: mélypontra estek a befektetők által a legfontosabbak közé sorolt papírok hozamai. Az idei történéseket és a kilátásokat egyelőre úgy lehet összefoglalni, hogy totális fordulat után kettős a jövőkép, mivel a kötvénypiac mást áraz, mint a részvénypiac – összegezte a szakember.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.