A réz ára hét és fél hónapos csúcson

Forrás: MTI2019. 02. 22. 22:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly július óta a legmagasabb szintre ugrott a réz ára pénteken, részben azon remények nyomán, hogy sikerül megállapodnia az Egyesült Államoknak és Kínának a vitatott kereskedelmi kérdésekben.

A londoni fémtőzsdén (LME) pénteken kora délután tavaly július 4. óta a legmagasabb szintre, 6458 dollárra emelkedett a réz tonnánkénti ára, ez 1,2 százalékos drágulás csütörtöki záróértékéhez képest.

Szakértők szerint ha valóban létrejön a megállapodás Washington és Peking között, akkor a réz ára rövid időn belül akár 7000 dollárig is emelkedhet.

A hétfőn kezdődött amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások újabb fordulója várhatóan pénteken zárul Washingtonban.

A réz ára a héten eddig 4,5 százalékkal nőtt, ilyen jelentős drágulásra a tavaly szeptember 21-vel záródott hét óta nem volt példa.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.