A szolgáltatások élvonalába került a magyar IT-nagyvállalat

A kiszervezett és menedzselt informatikai szolgáltatások területén a 4iG az egyik piacvezető szolgáltatóvá válik Magyarországon.

Magyar Nemzet
2021. 02. 03. 16:42
null
v Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt időszakban a 4iG jelentős lépéseket tett azért, hogy organikus fejlődéssel, vállalatfelvásárlásokon keresztül folyamatosan növelje kompetenciáit, erősítse pozícióit a magyarországi informatikai nagyvállalatok között.

Szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) újabb tranzakciót jelentettek meg, amivel

a kiszervezett és menedzselt informatikai szolgáltatások területén a 4iG az egyik piacvezető szereplővé válik Magyarországon.

A vállalat közvetlen és közvetett módon már összesen közel ezerkétszáz munkavállalót foglalkoztat, a csoporton belül pedig 612 szakember dolgozik majd az IT outsourcing, illetve üzemeltetési szolgáltatások területén – ismertette a vállalat.

Vállalatfelvásárlásokon keresztül növeli kompetenciáit a 4iG az informatikai piacon Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A friss bejelentés szerint a Jászai Gellért érdekeltségében lévő KZF Vagyonkezelő Kft. adásvételi szerződést kötött a Poli Computer PC Kft. százszázalékos üzletrészének a megvásárlására.

Az üzletrész apportjával a KZF tőkét emel a tőzsdei társaságban, amihez a 4iG igazgatósága előzetesen hozzájárult. A KZF célja, hogy

az ügylettel tovább növelje a 4iG pénzügyi stabilitását és jövedelemtermelő képességét

annak érdekében, hogy az informatikai vállalat rendelkezésre álló forrásait stratégiai céljainak megvalósítására – további növekedésre és akvizíciókra – fordíthassa.

A Poli Computer 1997 óta kínál kiszervezett formában informatikai megoldásokat hazai és nemzetközi nagyvállalatok, illetve kis- és középvállalatok számára, megbízásai jellemzően az ipari, pénzügyi, kereskedelmi, valamint az állami és önkormányzati szektorból származnak. A budapesti központtal működő társaság árbevétele 2020-ban meghaladta a 2,4 milliárd forintot, alkalmazottainak a létszáma 197 fő.

A szolgáltatások területén is az élvonalban folytatja a növekedését a tőzsdei vállalat Fotó: 123RF

Jelenleg 25 nagyvállalatnak nyújtanak különféle informatikai szolgáltatást, de például Magyarországon az elsők között vezette be az IT outsourcing szolgáltatást, kiterjedt nemzetközi gyártói támogatásának köszönhetően pedig magas szintű üzemeltetési, műszaki háttértámogatást biztosítanak. Ezt kiegészítik a HP szerviz üzletág garanciális és azon túli javítási, karbantartási tevékenységével.

A tegnapi ügylet kapcsán azt is jelezte a 4iG, hogy a megvásárolt cég vagyonértékelése a Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárását követően zárulhat le, ennek ismeretében dönt az igazgatóság a tőkeemelés részleteiről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.