Újra a taxisok megsegítéséről döntött a kormány

Újabb segítségről döntött a kormány, ami a legsérülékenyebb kisvállalkozói körhöz tartozó taxisokat érinti. A személyszállító gépjárművek cseréjének hosszabb határidejéről az innovációs szaktárca adott ki közlést.

Magyar Nemzet
2020. 10. 22. 15:25
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországnak működnie kell, a koronavírus-járvány idején mindent meg kell tenni a munkahelyek megvédéséért. Éppen ezért a kormány a szerdai ülésén támogatta a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának javaslatát: 2022 végéig nem kell fiatalabbra cserélniük a tízévessé váló autójukat a taxis vállalkozásoknak – jelentette be Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkár és Láng Zsolt, a budapesti Fidesz-frakció vezetője.

Schanda Tamás kiemelte:

a könnyítés elsősorban a fővárosi vezetés által cserben hagyott budapesti vállalkozóknak és családjaiknak jelent segítséget,

de a döntés természetesen az ország más részein dolgozó taxisokat is érinti. A kedvező fordulatot üdvözli a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara is – jelezte a tárca.

Nincs már turistaroham a fővárosban, de a kormány segítségével túlélhetők az ínséges idők Fotó: MTI

A változásról szóló rendelkezés szerint a gépjármű fiatalabbra, újra való cserélésének elhalasztása azokra az autókra vonatkozik, amelynek

életkora a forgalmi engedélybe bejegyzett első nyilvántartásba vétel időpontjától számított tizedik évet a 2020. március 1. és 2022. december 31. közötti időszakban éri el.

A minisztérium emlékeztet: a kormány más eszközzel is segíti a taxisokat: egy idei, már lezárt pályázatnak köszönhetően mintegy kétszáznyolcvan elektromos autót vásárolhatnak a vállalkozók, cégek, a támogatás a vételár 55 százalékát is elérheti. A 2,3 milliárd forint keretösszegű kiírás nemcsak a taxisoknak jelent nagy anyagi segítséget, hanem klíma- és természetvédelmi szempontból is kedvező hatással bír.

Az is a vállalkozásmentés része volt, hogy a taxisoknak nem kellett átalányadót fizetniük június végéig Fotó: Bach Máté

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.