A tényleges tevékenység után jár a mentesség

Tizenhárom ágazatban tevékenykedőknél nem a bejelentett tevékenység számít, hanem az elmúlt fél évben valójában és ténylegesen végzett tevékenység.

Magyar Nemzet
2020. 04. 01. 12:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt két hét gazdaságvédelmi intézkedései csaknem 90 milliárd forintot hagynak a magyar gazdaságban – közölte Tállai András. A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a távirati irodának nyilatkozva kiemelte: a kormány jelenleg minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő csomagján dolgozik.

Az intézkedések közül a nehéz helyzetbe került cégek négyhavi járulékmentességét említette. Mintegy tizenhárom ágazatban – a turizmusban, a taxis és a belvízi személyszállításban, a vendéglátó-, szórakoztató-, média- és filmiparban tevékenykedőkre, továbbá a szerencsejáték-, előadóművészi, rendezvényszervezői, fizikaiközérzet-javító és sportszolgáltatást nyújtó gazdálkodókra – hozott speciális szabályokat a kormány. Ezeken a területeken már­ciusra, áprilisra, májusra és júniusra vonatkozóan a munkáltatók mentesülnek a munkabér utáni közterhek megfizetése alól, a munkavállalók munkabérét terhelő járulékok közül pedig csak a négyszázalékos természetbeni egészségbiztosítási járulékot kell megfizetni 7710 forintos legmagasabb összegben.

Az említett tizenhárom ágazatban tevékenykedőknél nem a bejelentett tevékenység számít, hanem az elmúlt fél évben valójában és ténylegesen végzett tevékenység – hívta fel a figyelmet az államtitkár. A mentesség akkor jár, ha a tényleges főtevékenységből származó összeg meghaladta az összbevétel harminc százalékát, és ha a tevékenységi kör a járulékkedvezményre jogosító tevékenységek között szerepel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.