A térségi prognózist kissé rontotta, a magyar előrejelzést jelentősen javította az EBRD

Az idén várhatóan lassul, jövőre valamelyest gyorsulhat az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) tevékenységi területéhez tartozó gazdaságok növekedési üteme a pénzintézet szerdán Londonban ismertetett átfogó őszi előrejelzése szerint. A bank ugyanakkor jelentősen javította a magyar gazdaság idei növekedésére adott prognózisát.

Forrás: MTI2019. 11. 06. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közép- és kelet-európai gazdaságok, valamint az egykori szovjet térség átalakulásának finanszírozására 1991-ben alapított londoni hitelintézet a magyar gazdaságban az idén 4,6 százalékos, 2020-ban 3,1 százalékos növekedéssel számol.

Az EBRD 0,9 százalékponttal javította a magyar hazai össztermék (GDP) idei egész évi növekedési ütemére adott becslését májusban kiadott előző előrejelzéséhez képest, abban a prognózisban ugyanis még 3,7 százalékos magyarországi növekedési becslés szerepelt 2019-re.

A magyar gazdaság jövő évi növekedésére szóló becslését a bank 0,2 százalékponttal emelte.

Működési területének egészében az EBRD az idén 2,4 százalékos, 2020-ban 2,9 százalékos átlagos növekedést vár. A jövő évre szóló regionális becslést a bank 0,1 százalékponttal gyengítette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.