A várakozások fölött nő az állampapírok állománya

Az Államadósság-kezelő Központ célja, hogy a 2018 végi mennyiség öt év alatt megduplázódjon, és 2023 végére elérje a 11 ezer milliárd forintot.

Magyar Nemzet
2019. 07. 11. 11:34
null
A MÁP Plusz öt év alatt összességében 27,35 százalékos hozamot biztosít Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lakossági állampapírok állománya 2019. első fél évében több mint ötszázmil­liárd forinttal emelkedett – közölte az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) szerdán az MTI-vel. Hangsúlyozták: az ÁKK célja, hogy a 2018 végi mennyiség öt év alatt megduplázódjon, és 2023 végére elérje a 11 ezer milliárd forintot.

Az idei esztendő második negyedévé­ben 570,7 milliárd forintos állománybővülést követően 8067,9 milliárd forintra emelkedett a lakossági forintállampapírok állománya. Az euróalapú állampapírral együtt a teljes mennyiség június végén 8217,6 milliárd forintot tett ki. Az ÁKK állományában az első fél évben összességében 552,2 milliárd forintos bővülés következett be, amely megközelítőleg hetven százaléka a teljes évre meghatározott mennyiségnek.

A közlemény szerint a június 3-tól bevezetett Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Egy hónap alatt rekordmagas, több mint 882 milliárd forintos értékesített mennyiséget könyvelhetett el az adósságkezelő.

A háztartások számára legnépszerűbb termékek egyébként a MÁP Plusz, az Egyéves Magyar Állampapírok (1MÁP), a Prémium Magyar Állampapírok (PMÁP), a Magyar Posta hálózatában nyomtatott formában vásárolható 1 és 2 éves Kincstári Takarékjegyek, valamint a Prémium Euró Magyar Állampapír (PEMÁP) és a babakötvény.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.