A vártnál nagyobb lett júliusban az amerikai infláció

A vártnál nagyobb mértékben emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban júliusban.

Forrás: MTI2020. 08. 12. 15:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az adatot a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics tette közzé szerdán. A havi maginfláció közel harminc éve a legmagasabb lett.

A fogyasztói árindex szezonális kiigazítással 0,6 százalékkal emelkedett júliusban az előző havihoz képest, amikor szintén 0,6 százalékos volt az árindex emelkedése. Elemzők 0,3 százalékos havi emelkedést várták júliusra. Éves bázison egy százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak júliusban a júniusi 0,6 százalékos éves áremelkedés után. Elemzők alacsonyabb, 0,8 százalékos inflációt vártak júliusra. A májusi infláció 0,1 százalék volt, ami négy és fél éves mélypontot jelentett.

Havi bázison a fogyasztói árak élelmiszer- és energiaárak nélkül 0,6 százalékkal, 1991 januárja óta a legnagyobb mértékben emelkedtek júliusban a júniusi 0,2 százalék után. Júliusra szintén 0,2 százalékos emelkedést várt a piac. Élelmiszer- és energiaárak nélkül az éves áremelkedés (maginfláció) 1,6 százalék volt júliusban a júniusi 1,2 százalék után. Elemzők 1,1 százalékos júliusi maginflációval számoltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.