Áder János új nagykövetet nevezett ki a magyar OECD- és UNESCO-képviseletre

Áder János köztársasági elnök Turóczy Lászlót nevezte ki nagykövetnek az UNESCO és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) magyar képviseletére, a novemberben távozott Cséfalvay Zoltán helyére.

Forrás: MTI2019. 05. 07. 17:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pénzügyminisztérium (PM) keddi közleménye szerint az új nagykövet határozott elképzeléssel érkezett Párizsba, az OECD székhelyére. Legfontosabb feladatának a OECD-nél felhalmozott, folyamatosan bővülő tudás becsatornázását tartja a magyar gazdaságpolitikai döntésekbe – írták.

Turóczy László a szervezettel folytatott együttműködés előnyei közül a közleményben kiemelte, hogy Magyarország a globális szakmai tudáshálózat részeként megismerheti a legjobb nemzetközi gyakorlatokat, és bemutathatja a közpolitikák különböző területein elért eredményeit.

Turóczy László, a PM volt gazdaságtervezésért és versenyképességért felelős helyettes államtitkára 2001 óta dolgozott a tárcánál és annak jogelődjeinél. Pályája kezdete óta részt vesz az OECD-vel kapcsolatos munkában is, így többek között a Magyarországról szóló országtanulmányok előkészítésében – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.