Aggodalomra adhat okot az uniós költségvetés

Nagy Kristóf
2019. 10. 11. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhatóan nem sikerül időben megállapodni az Európai Unió 2021 és 2027 közötti befektetési terveiről az Európai Tanáccsal – véli közleményében az Európai Parlament. Ezért a képviselők vészforgatókönyv benyújtására kérik az Európai Bizottságot, mert egyértelmű kockázatát látják annak, hogy a rendkívül bonyolult tárgyalások nem zárulnak le 2020 végéig. A késés miatt pedig gond lehet a 2021-es projektek finanszírozásával.

A 426 szavazattal, 163 ellenszavazat és 67 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban a képviselők jóváhagyták az új ciklus tavaly novemberben megszavazott legfontosabb prioritásait. A képviselők több forrást kérnek a fiatalokat, a kutatást, a növekedést, a munkahelyteremtést és az éghajlatváltozás elleni fellépést támogató programokra.

Forrásbevonást tartanak szükségesnek a migrációs és védelmi kihívásokra is. Emellett kiálltak azért, hogy a hagyományos mezőgazdasági és kohéziós politikákra szánt összeg ne csökkenhessen. Ehhez pedig közvetlen bevételeket adó új forrásoknak kell kiváltani az unió adófizetői finanszírozásának egy részét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.