Agrárlogisztikai központot és hűtőházat adtak át Nemesvámoson

2019. 09. 20. 17:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Agrárlogisztikai központot és hűtőházat adtak át a Veszprém megyei Nemesvámoson, a beruházás 274 millió forintba került.

A pénteki átadó ünnepségen Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: 114 millió forintos uniós támogatásból finanszírozták a 830 négyzetméteres agrárlogisztikai központot, 50 millió forintból épült meg a 250 négyzetméteres hűtőház, a hozzá kapcsolódó vásártérrel és parkolóval a Vidékfejlesztési Program támogatásából, valamint 100 millió forintba került a 4,5 kilométer hosszú mezőgazdasági út, 10 millió forintból pedig traktort vásároltak. Elmondta, az a beruházás célja, hogy minél több, helyben termelt alapanyagot tároljanak és dolgozzanak fel.

Az egy év alatt elkészült környezettudatos beruházásnál napelemet használtak, a terményt helyben tárolják, feldolgozzák és helyben is értékesítik, így nincs szükség szállításra. A logisztikai központ mellett egy hídmérleget is üzemeltetnek, amely a maximum 60 tonnás járművek mérésére szolgál.

Viski József az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a Vidékfejlesztési Programból 80 milliárd forintot szánnak az önkormányzatoknak, amelyből iskolák, óvodák, utak, munkahelyek épülhetnek a versenyképesség megőrzése, megerősítése érdekében.

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője pedig arról beszélt, hogy Nemesvámoson az elmúlt egy évben végrehajtott 2,5 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően mintatelepüléssé vált a térségben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.