Airbus-alelnök: katasztrófa, ami Brexit-ügyben történik

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium alelnöke szerint „katasztrófa”, amit a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) ügyében „a politika művel”. Katherine Bennett a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában egyenes utalást tett arra, hogy az Airbus átgondolná jövőbeni nagy-britanniai beruházásait, ha nem lép életbe a Brexit feltételrendszeréről szóló megállapodás.

Forrás: MTI2019. 02. 17. 15:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bennett, aki az Airbus nagy-britanniai részlegének vezetője, a BBC-műsorban kijelentette: megállapodás nélküli Brexit esetén kezelhetetlen helyzet állna elő, és ennek „abszolút katasztrofális” következményei lennének az Airbus számára.

Hozzátette: rendezetlen kilépés esetén a cégnek „nehéz döntéseket” kellene meghoznia, mindenekelőtt komolyan át kellene tekintenie jövőbeni beruházásainak terveit.

Az Airbus alelnöke elmondta: a cég már eddig több tízmillió eurót költött arra, hogy felkészüljön a megállapodás nélküli Brexitre, egyebek mellett részegységek készletezésével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.