Akiket ezen a héten célba vesz a NAV

Magyar Nemzet
2019. 09. 17. 19:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Adótraffipax legfrissebb bejegyzése szerint ezen a héten a kiemelt ellenőrzési témakör az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 18-ig Budapesten ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélkül is működőképes automata berendezéseket, hogy azokat a jogszabályi előírásoknak ­megfelelően bejelentették-e az adóhatósághoz.

Bács-Kiskun megyében az igazgatóság munkatársai kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket egész évben. Baranya megyében a szüreti fesztiválokon, egyéb rendezvényeken szintén jelen lesznek a NAV munkatársai. Békés megyében a foglalkoztatottak bejelentésének ellenőrzése mellett a nyugta- és számlaadást és az online pénztárgépek bevételi adatait vizsgálják, míg Fejér megyében szeptember 16. és 20. között a pékségeknél ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, és az online pénztárgép használatát. Heves megyében a papír- és írószer-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokat, a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az általuk forgalmazott áruk eredetét veszik górcső alá, míg Komárom-Esztergom megyében az állateledel- és horgászboltokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.