Alapokban van az alapítványi vagyon

Magyar Nemzet
2020. 02. 15. 9:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostantól közvetve, befektetési alapokon keresztül fekteti ingatlanokba a 275 milliárd forintos vagyon egy részét a jegybank alapítványa – közölte Fekete Zoltán, a vagyont kezelő Optima Zrt. vezérigazgatója az Mfor.hu-val, amely azt firtatta, mi lesz az eladott ingatlanokból befolyt ötvenmilliárd forint sorsa.

Elmondta: a beérkezett 48,8 milliárd forintból 32 milliárdot tettek ingatlanalapokba, de a nemrég értékesített Reno Udvarért kapott 13,8 milliárddal is ezt tervezik. Emellett külföldi ingatlanalapokba is tesznek pénzt, de maradt ingatlan a Pallas-alapítványoknál.

A vagyonból 175 milliárd forint van befektetési alapokban, 27 milliárd vállalati kötvényekben, kilencmilliárd bankbetétekben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.