Állomásfejlesztésbe kezd a vasúttársaság

Megkezdődik a Nyugati és a Keleti pályaudvaron a kereskedelmi szolgáltatások fejlesztése, a koncepcióba nem illő pavilonok elbontása.

Magyar Nemzet
2019. 02. 16. 15:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődik a Nyugati és a Keleti pályaudvaron a kereskedelmi szolgáltatások fejlesztése, a koncepcióba nem illő pavilonok elbontása – jelentette be tegnap a MÁV. A vasúttársaság az elkövetkezendő években ötven helyszínen hajt végre az utaskomfortot javító intézkedéseket.

A fejlesztések első lépeseként a MÁV felmondta a Nyugati pályaudvari aluljáró bérleti szerződéseit, és megkezdte az üzemeltetésében álló úgynevezett keresztfolyosó rendbehozatalát. A Keleti pályaudvaron az állomási látképet romboló vagy nem megfelelő színvonalú szolgáltatásokat nyújtó tizenkét bérlő szerződését szintén felmondta a vasúttársaság. A későbbiekben itt egy utascentrum kialakítását tervezik, valamint az utasforgalmi területeket is felújítják.

Elindult a kiemelt, legnagyobb utasforgalmat lebonyolító és más felújítással nem érintett állomások felújítási projektje is, egy ötven helyszínt érintő állomásfejlesztési csomag részeként. Ezekhez kapcsolódóan az állomási funkciók, szolgáltatások felülvizsgálata is megtörténik idén. A fejlesztési terv első ütemében 2019-ben részben megújul a Bicske alsó; Alsógöd; Felsőgöd; Nagymaros–Visegrád; Szob; Sződ–Sződliget és Albertirsa megállóhely; valamint Rákospalota–Újpest állomáson tavasszal lebontják a raktárépületet, és nyáron kerül sor a vágányhálózat karbantartására.Dunakeszi-gyártelep állomáson pedig P+R parkoló épül az önkormányzattal közösen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.