Antikorrupciós irányítási rendszert vezetett be a 4iG

Az elsők között szerezte meg a hazai vállalatok közül a 4iG Nyrt. az ISO 37001 tanúsítványt.

Magyar Nemzet
2020. 12. 10. 13:27
null
Fotó: Miskolczi Jano Forrás: 4iG
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elsők között szerezte meg a hazai vállalatok közül a 4iG Nyrt. az ISO 37001 tanúsítványt – közölte az informatikai cég. Ez azt jelenti, hogy a vállalatcsoport antikorrupciós irányítási rendszere, belső folyamatai, etikai és jogkövetési politikája is megfelel a nemzetközi elvárásoknak.

Elkötelezettek vagyunk a folyamatok átláthatósága, tisztasága mellett, ez is támogatja a cég jó hírének, a részvényesi értéknek a növekedését – emelte ki a 4iG a korrupcióellenes világnap kapcsán.

Fontosnak tartják, hogy tiszta folyamatok során bonyolódjon a társaság működése Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Felidézik: szeptemberben jelentették be, hogy az EY nemzetközi tanácsadó társasággal együttműködve Magyarországon az elsők között, még az idén be kívánják vezetni az antikorrupciós szabvány szerinti működést. A Magyar Szabványügyi Testület 2020 novemberében vizsgálta a 4iG megvesztegetés és korrupcióellenes működésének hatékonyságát.

Az auditorok a vállalatcsoport munkavállalói és üzleti partnerei számára kibocsátott etikai és üzleti magatartási kódex mellett az üzleti partneri etikai kódexet, valamint a hatályos korrupcióellenes eljárással kapcsolatos szabályozó dokumentumokat és képzési rendszereket is áttekintették, de a vizsgálat kiterjedt az etikai és jogkövetési politikára, a belső folyamatokra, a vállalati kultúrára is.

A szakértők kedvezően értékelték a 4iG vezetőségének elkötelezettségét a megvesztegetés megelőzésére, kimutatására és kezelésére a vállalati értéklánc minden szegmensében – összegezte a 4iG.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.