Apadnak a fix kamatok a lakáskölcsönöknél

Magyar Nemzet
2019. 08. 19. 15:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó hatással volt a tőkepiaci hozamcsökkenés a bankok hiteleire is: júliusról augusz­tusra néhány bank is visszavágta fix kamatozású lakáshiteleinek a kamatát. Ezzel több százezer forinttal csökkent a futamidő egészében várhatóan visszafizetendő összeg – írja a Portfólió.hu az összefoglalójában. A szakértők arra számítanak, hogy a biztonság továbbra is meghatározó lesz a hazai lakáshitel-felvevők esetében, így a fix kamatozású lakáshitelek népszerűsége tovább nő a lakosság körében.

A Portfólió.hu a Bank360.hu gyűjtése és a Pénzcentrum.hu kalkulátora alapján több kamatperiódusra is számba vette a legjobb ajánlatokat. Egységesen háromszázezer forintos nettó jövedelmet, tízmillió forintos hitelösszeget és húszéves futamidőt feltételezve három hónapos kamatperiódus mellett az Oberbank terméke lett a legkedvezőbb, kamata alig haladja meg a két százalékot. Hat hónapos kamatperiódus mellett az Erste Bank 2,88 százalékos kamatozású terméke viszi el a pálmát, a teljes hiteldíjmutató (thm) alapján viszont a Budapest Bank áll az élen.

A 12 hónapos kamatperiódus esetén a CIB Bank 2,73 százalékkal kínálja legjobb lakáshitelét, míg ötéves kamatpieródus mellett az Oberbank ajánlata áll az élen, még mindig három százalék alatti kamattal. Tízéves kamatperiódus esetén szintén az Oberbank végzett az első helyen 3,7 százalék alatti kamatával, thm alapján a Budapest Bank követi. Végig fix törlesztőrészlet mellett, húszéves kamatperiódus mellett pedig az UniCredit és a K&H kínál kedvező konstrukciót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.