Appeninn-részvényeket értékesített az Opus Global

Forrás: MTI2019. 11. 07. 18:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Opus Global Nyrt. Appeninn-részvényeket értékesített, részesedése ezzel 18,7 százalékról 13,83 százalékra csökkent az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt.-ben, csökkenve – közölte az Appeninn csütörtökön, a BÉT honlapján.

Az Opus Global a közlemény szerint november 4-én adásvételi szerződést kötött 2 307 166 darab Appeninn részvény értékesítésére. Ennek következtében az általa közvetlenül birtokolt, szavazati jogot biztosító Appeninn-részvények száma 8 860 027 darabról 6 552 861 darabra csökkent, befolyásának mértéke pedig 18,7 százalékról 13,83 százalékra.

Az Opus Global a Konzum Opus Globálba olvadásakor jelentette be, hogy más tőzsdei társaságban szerzett kisebbségi részesedéseit – köztük az Appeninn Holdingban lévő tulajdonát is – likvid befektetésként kezeli, célja, hogy ezekkel az elérhető legnagyobb profitot realizálja.

Október 10-én az Opus közölte, hogy az Appeninn Nyrt.-ben fennálló 18,7 százalékos tulajdonrészéből a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-nek értékesített 9 százalékot, a vételár hiánytalan megfizetéséig fenntartva tulajdonjogát. Hozzátették, az Appeninn-ben még meglévő, 9,7 százalékos tulajdoni hányadot a profitmaximalizálás érdekében befektetési vállalkozás közreműködésével értékesítik.

Azt is közölték, hogy a társaság hosszú távú befektetési politikája a stratégiai divíziókban (élelmiszeripar, energetika, építőipar, turisztika) működő befektetések növekedésére fókuszál. Az Appeninn-részvények értékesítéséből származó bevételt befektetéseinek fejlesztésére, valamint előkészítés alatt álló akvizícióiban kívánja felhasználni, elsősorban az energetika és az élelmiszeripar területén.

Az Opus Global 25 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvény a csütörtöki kereskedést 322,40 forinton zárta, 2,60 forinttal, 0,80 százalékkal alacsonyabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 591 forint, a legalacsonyabb 294 forint volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.