Április közepéig szünetel a sávelhúzás az M1-esen

A közútfenntartó jövő hónap közepéig felfüggeszti a helyreállítási munkálatokat. Az esetleges hosszabbításról folyamatosan tájékoztatják majd a közlekedőket.

Magyar Nemzet
2020. 03. 24. 15:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zavartalan áruszállítás biztosítása és a kijelölt nemzetközi tranzitfolyosó biztosítása érdekében felfüggeszti az M1-es autópálya helyreállítási munkáit a Magyar Közút – egyelőre április 15-ig. A kiépített terelést ma bontják el, holnaptól az országhatár és Budapest között mindkét irányban korlátozás nélkül lehet közlekedni. A közútfenntartó évek óta dolgozik az M1-es autópálya leginkább elhasználódott szakaszainak felújításán. A szervezet 2018-ban közel 15 kilométeren újította meg a sztrádát. Tavaly minden eddiginél hosszabb, összesen 71 kilométernyi szakaszon kezdett helyreállítási munkákba.

Ezt a tevékenységet kezdte újra néhány hete a Magyar Közút, azonban a jelenlegi helyzetre való tekintettel a szakemberek felfüggesztik a munkálatokat. Az eddig elvégzett beavatkozásokat a kivitelezők befejezik, majd a pályafenntartó bicskei mérnökségének szakemberei a kiépített terelést is visszabontják, így a 45-ös és 57-es kilométerszelvények között a sávelhúzásos terelés megszűnik. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a terelés visszabontása is csak időszakos korlátozások mellett valósítható meg biztonságosan, ezért az arra közlekedők türelmét és megértését kérik.

Az M1-es autópálya helyreállítás felfüggesztésének esetleges hosszabbításról vagy az eltörléséről, valamint a munkálatok további ütemezéséről folyamatosan tájékoztatják a közlekedőket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.