Arra kérik a turistákat, ne utazzanak

2020. 03. 23. 17:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az emberek egészsége az elsődleges szempont. Az UNWTO továbbra is szorosan együttműködik az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) annak érdekében, hogy közösen adjunk válaszokat a koronavírus okozta problémákra – közölte az ENSZ turisztikai szervezete. Mint fogalmaznak, ez egy közös kihívás és mindenkinek részt kell vennie annak megoldásában. Kiemelik, hogy bárkinek, aki utazik, legyen az létfontosságú humanitárius misszió, halaszthatatlan üzleti út vagy az ellátási láncok működésének fenntartása érdekében tett utazás, kötelessége, hogy vigyázzon magára és másokra is. – Nincs mentség és kivétel, miközben az emberek világszerte teljesítik a kötelezettségüket. Ha valaki utazik, vigyáznia kell magára és követnie kell a meglévő egyszerű, de hatékony útmutatásokat – szögezte le a világszervezet, amely a WHO ajánlásain alapuló közegészségügyi protokollt vezetett be.

A járvány miatt az egyik legsúlyosabb és azonnali veszteségeket elszenvedő utazási szektor képviselői kijelentették, hogy a felelős polgároknak most türelmesnek kell lenniük és készen kell állniuk a szükséges intézkedésekre, elfogadva a terveikkel ellentétes helyzetet. – Azzal, hogy ma otthon maradunk, holnap már utazhatunk. És az utazásaink támogatni fogják a munkahelyeket, ünnepelni a kulturális értékeinket és elősegíteni a nemzetközi barátságain­kat, valamint egymás jobb megértését – fogalmazza meg az optimális fogyasztói magatartást a turisták részéről az UNWTO.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.