Átálltak elektronikus kézbesítésre a posták

A fejlesztésnek köszönhetően az ügyfelek nyomon követhetik a könyvelt levelek útját, a kézbesítők digitális eszközön adják át a térítvényes és ajánlott leveleket.

Magyar Nemzet
2019. 09. 28. 16:06
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptemberben a teljes postai hálózat átállt az elektronikus kézbesítési rendszerre. A fejlesztésnek köszönhetően az ügyfelek nyomon követhetik a könyvelt levelek útját, a kézbesítők digitális eszközön adják át a térítvényes és ajánlott leveleket. A nagyobb települések kézbesítői az értesítőket ki is tudják nyomtatni, és jövőre jelentősen csökken a hivatalos iratok ügyintézési ideje.

A november 30-án záruló projekt 2,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott, ezt 1,8 milliárd forint saját forrással egészítették ki. Ma már több mint 2000 postán mintegy 4600 digitális aláírópadon írhatják alá az ügyfelek küldeményük átvételekor a nevüket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.