Autóbuszokat adott át az Inter Traction Electrics Kft. a VOLÁN-nak Debrecenben

Tizenhét szóló városi autóbuszt vett át a VOLÁN Buszpark Kft. pénteken Debrecenben, az Inter Traction Electrics Kft. telephelyén. Ezek voltak az utolsó darabjai annak az 50 Mercedes-Benz Conecto Next Generation járműnek, amelyet készre szerelve szállított le a járműgyártó a közlekedési társaságnak.

Forrás: MTI2019. 04. 12. 13:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A VOLÁN Buszpark Kft. 17 milliárd forintot meghaladó értékben összesen 201 darab modern, a mai kor elvárásait is kielégítő autóbusz beszerzésére írt ki nyílt közbeszerzési eljárást 2018 nyarán. A pályázaton sikerrel szerepelt az Inter Traction Electrics Kft. és a Merkantil Bank közös ajánlata, amelynek keretében 50 Mercedes-buszra kapott megbízást a cég. A járműveket a mostani utolsó ütemmel, határidő előtt adták át.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az új Mercedes buszok átadásakor azt mondta, a korszerű, versenyképes közösségi közlekedésnek utasbarátnak, innovatívnak, fenntarthatónak, integráltnak és rugalmasnak kell lennie.

A legfontosabb, hogy az ágazat minél jobb minőségű szolgáltatást kínáljon a felhasználóknak, a mobilitási igényeket pedig úgy kell kiszolgálni, hogy a kínálat versenyképes legyen az egyéni megoldásokkal szemben – tette hozzá.

Mosóczi László beszélt arról, hogy 2010 óta folyamatosan újul meg a hazai autóbuszos szolgáltatók járműparkja, ennek keretében példás ütemben valósult meg a Volánbusz most záruló beszerzése: fél év alatt 201 busz készült el.

„A kormány szándékai szerint a buszbeszerzési igényeket lehetőség szerint a hazai gyártókapacitások megerősítésével kell kielégíteni” – mondta. Megjegyezte: ilyenformán a 70-80 százalékot is elérheti a hazai gyártású autóbuszok aránya.

Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a debreceni telepükön készre szerelt autóbuszokban 40 százalék a magyar hozzáadott érték. Április végén megkezdik Debrecenben azoknak a buszoknak a gyártását is, amelyeknek az alváza a spanyol Mercedes-Benz gyárból érkezik, ezekben a magyar hozzáadott érték már eléri az 50 százalékot.

Az elnök-vezérigazgató az MTI érdeklődésére elmondta: jelenlegi telephelyük szomszédságában megkezdték egy háromezer négyzetméteres új gyártócsarnok építését, amelynek üzembe helyezésével már évi 300-400 autóbusz készül majd Debrecenben.

Ungvári Csaba, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese kiemelte: a Volán-társaságok a helyközi és távolsági közlekedésen túl elkötelezettek a helyi közlekedés magas színvonalú kiszolgálása mellett is. Ezt bizonyítja, hogy országszerte hatvanhat településen látják el a közszolgáltatási feladatokat, és folyamatosan bővítik az együttműködéseket.

„Ebben nagy segítségünkre lesznek a most átvett új, modern autóbuszok, amelyek Szegeden, Kecskeméten, Szolnokon, Egerben, Salgótarjánban és Hatvan elővárosában állnak forgalomba” – jelezte a szakember.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.