Autóval indul útnak a legtöbb turista

A megkérdezettek több mint kétharmada csak belföldi utazásra készül, a legnépszerűbb úti cél a Balaton.

Magyar Nemzet
2020. 07. 17. 16:41
null
Ne feledkezzünk meg a házi kedvencek élelmiszereinek tartalékolásáról sem
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha másból nem, abból végképp érzékelhető, hogy megváltozott az eddig a mindennapok részét képező turizmus, hogy nagyon sokak nyaralási terveit húzta keresztbe idén a koronavírus-járvány. Számos időszakos piaci felmérés érzékelteti, miként alakul a fogyasztói piac e területen, legújabban az OTP Mobil és a Groupama Biztosító jelentette meg országos kutatásának megállapításait.

Sok külföldi most foglalna szállodai szobát a nyári utazásához
Fotó: Bach Máté

Belföldön autóba ülünk

A lakosságból megkérdezettek több mint kétharmada csak belföldi utazásra készül, a legnépszerűbb úti cél nem meglepő módon a Balaton – derül ki a fölmérésből. Emellett a nagyvárosok (például Debrecen, Szeged vagy Nyíregyháza) és a kevésbé ismert vízpartok, kisebb tavak vagy folyók is kedvelt pihenőhelyek a nyaralók számára.

Fotó: Mirkó István

A válaszadók többsége autóval indul útnak, akár Magyarországon üdül, akár a környező országokba látogat el. A hosszabb utak során a legtöbben a balesettől és az autó műszaki meghibásodásától tartanak, ezt abból állapították meg, hogy a kutatásban résztvevők mintegy fele a gépjármű-asszisztencia szolgáltatás miatt köt biztosítást.

Az állatok is szeretik a közös autós kirándulást a családdal
Fotó: Havran Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.