Az agrárium jövőjét meghatározó fejlesztések indulhatnak

A Nagy Istvánnal készült interjút a Magyar Nemzet szerdai számában adjuk közre.

Magyar Nemzet
2020. 06. 23. 18:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százmilliárd forintos támogatási csomaggal indítja a nyarat az Agrárminisztérium – mondta el Magyar Nemzetnek Nagy István. A tárcavezető tájékoztatása szerint a korábban bejelentett állattenyésztési és kertészeti felhívások mellett öntözésfejlesztésre is pályázhatnak a gazdálkodók. Utóbbi célra mintegy húszmilliárd forintos keretet különített el a minisztérium, segítségével pedig olyan beruházások is megvalósulhatnak, amelyekbe korábban nem mertek belefogni a gazdálkodók. – A legnagyobb újdonság az, hogy a korábbi ötszázmillió forintos, öntözési beruházások esetében pedig egymilliárd forintos támogatás felső határát kétmilliárd forintra emeltük, így nemcsak egy-egy gazdaság, hanem az ágazatok jövőjét meghatározó fejlesztések is megvalósulhatnak – mutatott rá a miniszter. A kormány ugyanakkor a legkisebbek kezét sem engedi el. Már folynak az előkészítési munkálatai annak az 5,5 milliárd forintos új konstrukciónak, amely a kistermelők előrelépését és a helyi piacok létrehozását támogatja.

Az agrárminisztert a koronavírus-járvány hatásait enyhítő, számos ágazat által elérhető kormányzati támogatás részleteiről is kérdeztük. Nagy István válaszait a Magyar Nemzet szerdai számában megjelenő interjúban adjuk közre. A beszélgetésben a tárcavezető a járvány kapcsán elrendelt intézkedések mellett az öntözéses gazdálkodáshoz kapcsolódó országos léptékű fejlesztésekről is tájékoztatást ad, és beszámol a 2020 utáni közös agrárpolitika kialakítása körüli anomáliákról is. Megtudhatjuk azt is, kinek a kezében van a gazdák sorsa, és mit tesz a tárca azért, hogy a lehető legtöbb hazai áru kerüljön a magyar fogyasztók asztalára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.