Az elektronikus fizetésnél kiválasztható a törlesztés módja

Az Erste Bank a szolgáltatásban világelső, a részletfizetést az ügyfelek főleg 50-100 ezer forint esetén kérik.

Horváth Éva
2020. 11. 09. 18:38
null
MasterCard-OFOTÉRT esemény, részletfizetés Fotó: Kallus György bankkártya terminál, bankkártyás fizetés Fotó: Kallus György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig csak hitelkártya birtokosok számára volt elérhető, mostantól azonban a betéti kártyák folyószámlahitel keretének terhére is igényelhető a MasterCard részletfizetés Magyarországon. Így az Erste Bank hazai ügyfelei már a folyószámla-hitelükhöz kapcsolódóan is kérhetik a szolgáltatást, amely valamennyi húszezer forint feletti, MasterCard kártyás vásárlás esetén fix összegben meghatározott részletfizetéses törlesztést tesz lehetővé.

Az Erste Banknál a betéti kártyák esetében is lehetőség van a MasterCard részletfizetés alkalmazására
Fotó: Kallus György

Azzal a lehetőséggel, hogy már a betéti kártyák esetében is lehetővé vált a MasterCard részletfizetés, az Erste Bank gyakorlatilag világelső lett. A kártyabirtokos a bolti vásárlásnál a bankkártya terminálon, az online fizetésnél egy felugró ablakban választhatja ki, hogy a szokásos módon egyben, vagy fix részletekben szeretnék kiegyenlíteni a vételárat.

– A vásárlásoknál a kártyabirtokosok három, hat vagy 12 hónapos futamidőt jelölhet meg, a konstrukció kamatozása alacsonyabb, mint a piaci áru- és folyószámlahitelek esetében. Természetesen december 31-is még él a személyi hitelekre vonatozó kedvezményes, 5,6 százalékos teljes hitedíjmutató (thm) plafon – mutatott rá az Erste Bank lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese a szolgáltatás hétfői online sajtóbeszélgetés keretében tartott bemutatása során. Harmati László kiemelte:

az ügyfél számára további könnyebbséget jelent, hogy lehetősége van a részletfizetési szolgáltatásban kapott hitelkeret részleges vagy teljes előtörlesztésére.

A tapasztalatok szerint a részletfizetést leginkább 50-100 ezer forint közötti összegsávban választják az ügyfelek, és jellemzően olyan esetekben, amikor a vásárláshoz kapcsolódó egyéb kölcsönre nincs lehetőség, vagy az túl sok ügyintézéssel járna. Tipikusan ilyen ügyletet jelentenek az online vásárlások, ezeken belül is leginkább az elektronikai- és számítástechnikai áruházak tranzakciói.

Jelenleg több mint százezer bankkártya terminál alkalmas arra Magyarországon, hogy a részletfizetési opciót megjelenítse vásárlás közben, ami a magyarországi kereskedői terminálok közel háromnegyede. A jövőben a piaci szereplők a lefedettség további emelését tervezik –jelezte Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.