Az elemzők iránykeresésre, pozitív hangulatra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén

Az elemzők iránykeresésre, pozitív hangulatra számítanak hétfőn a Budapesti Értéktőzsde kereskedésében.

Forrás: MTI2019. 02. 18. 9:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek felidézte, hogy pénteken pozitív tartományban zárt a BUX, követte a nemzetközi piacokat. Hétfőn reggel az ázsiai piacok pozitív tartományban tartózkodtak, kiemelkedő teljesítményt a kínai tőzsde nyújt az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások pozitív fejleményei miatt.

Amerikában ünnep miatt zárva tartanak a piacok, alapvetően alacsony forgalmú napra lehet készülni a BÉT-en, a hazai részvények esetén iránykeresésre lehet számítani – tette hozzá a Concorde elemzője.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint kedvező hangulatban indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, az amerikai részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak pénteken, és az S&P felminősítés is segítheti a hangulatot itthon. Bár a lépésnek nincs túl nagy jelentősége a tőkeáramlás szempontjából, mivel már eddig is befektetésre ajánlott osztályzat volt érvényben, rövid távon hozhat új vásárlókat a döntés – írja az MTI-nek küldött elemzésében az Equilor szakembere.

Szerinte a vezető részvények közül jól szerepelhet az OTP, amely az elmúlt napokban ismét megközelítette a 11 200 forintos támaszát, majd el tudott rugaszkodni onnan. A JP Morgan reggel 14 500 forintról 15 000 forintra emelte az OTP Bankra vonatkozó, 12 havi célárfolyamát, a bankház ajánlása továbbra is felülsúlyozás. A Mol jegyzése tovább emelkedhet a 3400 forintos szint irányába, ahol meghatározó ellenállás várja.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 281,19 pontos, 0,70 százalékos emelkedéssel, 40 179,84 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 6,7 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 8 forinttal, 0,24 százalékkal 3288 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,71 százalékkal 11 400 forintra nőtt, forgalmuk 3,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,51 százalékkal 472 forintra emelkedett, forgalma 162,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 1,21 százalékkal 5455 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.