Az elsők között van hazánk 5G-készültsége

A magyar internethasználók 86 százaléka használ közösségi hálózatokat.

Magyar Nemzet
2020. 06. 12. 22:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar internethasználók 86 százaléka használ közösségi hálózatokat, ami a legmagasabb érték az Európai Unióban – derül ki az Európai Bizottság jelentéséből. Minden tagállam előrelépett a digitális fejlettségben és versenyképességben, ugyanakkor fokozniuk kell a nagy kapacitású hálózatok lefedettségének javítását célzó erőfeszítéseket. Ki kell osztaniuk az 5G-frekvenciákat az 5G-szolgáltatások kereskedelmi bevezetése érdekében, javítaniuk kell az emberek digitális készségeit, illetve folytatniuk kell a vállalkozások és a közszféra digitalizálását. Az 5G-készültség terén Finnország, Németország, Magyarország és Olaszország áll a legjobban. Digitalizációban Finnország, Svédország, Dánia és Hollandia jár az élen.

Magyarország a legalább 100 Mbit/másodperc sebességű internet-hozzáférésben is a legjobban teljesítő tagállamok között szerepel. A jelentős javulás ellenére lemaradásban vagyunk a digitális közszolgáltatások és a vállalkozások digitalizáltságában. Az internetet a magyarok nyolcvan százaléka használja hetente legalább egyszer, ez öt százalékkal magasabb az egy évvel korábbi adathoz képest, de továbbra is elmarad a 85 százalékos európai uniós átlagtól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.