Az MKB is életbe léptette a moratóriumot

A rendeletnek eleget tevő ügyfélkiszolgálás biztosítása érdekében az MKB Bank az eddigi hirdetményeiben hatályos fogyasztási hitelek közül átmenetileg felfüggeszti a személyi kölcsön, a hitelkártya- és lakossági folyószámlahitel-termékek értékesítését – közölte a pénzintézet. A felfüggesztés célja a rendeletnek történő mielőbbi tartalmi megfelelés, valamint a további ügyfél-kiszolgáláshoz szükséges technikai feltételek biztosítása.

Magyar Nemzet
2020. 03. 19. 16:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MKB Bank jelezte azt is, hogy felfüggeszti a rendelet hatálya alá tartozó hitelek törlesztőrészleteinek beszedését. A törlesztőrészletekkel kapcsolatos további tájékoztatást a Magyar Nemzeti Bankkal és a Bankszövetséggel történő egyeztetést követően biztosítanak. A moratórium minden ügyfélre vonatkozik, azonban a kormány rendelete lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek a szerződés szerinti törlesztéseiket változatlanul, az eredeti szerződési feltételek szerint teljesítsék, ezzel elkerülve az esetleges későbbi törlesztőrészlet növekedését.

– Amennyiben ügyfeleink nem szándékoznak igénybe venni a moratóriumot, biztosítjuk számukra a folyamatos törlesztés lehetőségét. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókról a későbbiekben biztosítunk tájékoztatást – közölte a bank.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.