Az újraindítást döntően befolyásolják az ipari beruházások

A kormány szándéka az, hogy a mostani helyzetben minden segítséget megadjon a magyar vállalkozásoknak.

Magyar Nemzet
2020. 07. 24. 12:34
VARGA Mihly
Budapest, 2020. július 24. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program újabb támogatási szerzõdéseinek aláírásán a Pénzügyminisztériumban 2020. július 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ipar területén megvalósuló fejlesztések nemcsak az egyes vállalatoknak, hanem az egész magyar gazdaságnak fontosak. Ezek a beruházások hozzájárulnak a gazdaság újraindításához és a jövő növekedésének megalapozásához is – jelentette ki Varga Mihály a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) három támogatói szerződésének aláírásakor. Az elsődleges cél a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítése érdekében olyan fejlesztések segítése, amelyek a munkahelyek védelmét és új munkahelyek létrehozását segítik – tette hozzá a pénzügyminiszter.

A kormány szándéka az, hogy a mostani helyzetben minden segítséget megadjon a magyar vállalkozásoknak a talpon maradáshoz, a fejlődéshez, mert csak így érhető el, hogy az emberek munkahelye megmaradjon – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint fogalmazott: a GINOP kis- és középvállalkozásokat támogató pályázati konstrukciója azoknak a cégeknek volt elérhető, amelyek vállalták, hogy megtartják az általuk foglalkoztatottak számát.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A miniszter elmondta: ha megfelelően használjuk fel a hazai és uniós forrásokat, abból a vállalkozások fejlődését segítjük, és megerősödve kerülhetünk ki a válságból. A tények azt mutatják, hogy júniusban már enyhén élénkült a gazdaság, de a járvány miatt a miniszter éves szinten ötszázalékos teljesítménycsökkenéssel számol. Varga Mihály szerint az eredményes továbblépés egyik legfontosabb záloga az, hogy a kormány és a hazai vállalkozások továbbra is partnerként dolgozzanak a cégek sikeres működéséért és a munkahelyek megőrzéséért.

A miniszter három vállalkozás vezetőjével kötött ma szerződést: a Stadler VOSZK Kft. több mint kilencvenmillió forintos beruházással bővíti gépparkját, amelyhez 58 millió forintos támogatást nyertek el, a Vámosgép Kft. 206 millió forintos eszközfejlesztéséhez 144 millió forinttal járul hozzá a kormány. A termékeit számos országban értékesítő Halaspack Bt. közel 141 millió forintos beruházásához mintegy 99 milliós forintos segítséget jelent a pályázati támogatás – olvasható a minisztérium közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.